Gratis tips

Hur stressad är du? Testa dig!

Pressreleaser som säljer

Bättre och billigare trycksaker

Fler tips

Länkar: Hitta relaterad info på World Wide Web

phebe@pley.se

Sidan uppdaterad
2016-07-24

Webdesign:
www.eline.se

 

 


Portfolio
Se några av Pleys
tidigare jobb >>

Referenser
Våra kunder har ordet >>

 Hantverk och gåvor för representation >>

 Ladda ner kostnadsfri inspirationsbok >>

 

 
 

Nio rätt för bra mingel!

Är du på nätverksträff för första gången i ett nytt sammanhang? Känns det som om fjärilarna spelar bongotrumma på insidan av ditt magskinn? Och att alla kan se det? Här har jag sammanfattat nio små tips som du kan använda dig av för att underlätta för dig själv:

1) Alla är som du! Det är fler än du som känner sig lite bortkomna första gången i ett nytt sammanhang (och kanske resten av gångerna också). Kom ihåg att alla har fokus närmast på sig själva och sin egen framtoning och märker därför inte hur andra uppför sig (om det inte är väldigt extremt).

2) Kom tidigt! Genom att vara bland de första som anländer så försätter du dig själv i överläge. Du kan vara en av dem som tar emot, kanske till och med hjälpa till med förberedelser innan. Självförtroendet ökar av bara farten.

3) Kom för att lära! Det kan faktiskt vara så att någon du träffar har just den kunskap du behöver för att utveckla ditt företagande. Har du dina censorer utfällda är det lättare att du kommer hem med mer kunskap i bagaget.

4) Kom för att dela med dig! Tänk i win-win-situationer när du möter andra deltagare. "Vad kan du och jag göra tillsammans?" Eller: "Vad kan jag göra för dig?" Genom att vara generös med både tips och kontakter väcker du vilja hos andra i ditt nätverk att ge vidare (till dig eller till andra). "En generös person" är ett bra värdemått att bygga ditt varumärke med.

5) Bygg relationer! Låt bli att sälja! Nätverksträffen är ett bra tillfälle att ta reda på vilken nytta ni kan ha av varandra senare.

6) Lyssna & fråga! Prata mindre och lyssna mer! Fundera på varför vi har två öron, men bara en mun. På så sätt ger du ett bra intryck! Du blir intressant genom att vara intresserad. Sedan har du större chans att få gehör när du själv berättar om dig och ditt företagande.

7) Var förberedd! Formulera i förväg en kort, kärnfull och intresseväckande beskrivning av vad du gör i ditt företag.

8) Var dig själv! Tänk på att vi människor helst anlitar eller samarbetar med dem vi gillar och har förtroende för.

9) Knyt nyttiga kontakter! Det är inte antalet visitkort du har lämnat ut — eller har med dig hem — som räknas. Satsa på att knyta kontakter som du kan ha nytta av i den nära förestående framtiden.